29.10.06

Echte Ungarische Imbiß


3.7

Hétfő rekorddal indult. Minden tekintetben. Valószínűleg a linnalähtes cikk megtette 6ását. 1/2 linnavalitsus (városvezetés) megjelent, elfoglalták az összes belső s külső asztalt, de így is volt, aki dafke nem elvitelre kérte a zabát... kivárták. Mi meg pörögtünk, mint a motolla. Az a fazon is eljött, aki annak idején (pont egy éve) már a dizájntervet látván is azt tudta mondani, hogy "de elöbb el kellene dönteniük, hogy mit i akarak pontosan". Ez -az amúgy kedves és segítőkész - férfi annak a generációnak a tagja, amelynek több, mint fele megtanult már ugyan angolul, de a CCCP-ben született, s a rendszerváltáskor csak, mint passzív állampolgár létezett, nem utazik, nem lát világot, s a nyitottságának maximuma az, hogy esetleg elmegy Rigáig, vagy egyszer az életben Helsinkibe ("az már nyugat", úgy-e?)... ez az a korosztály, aki nem tud lépést tartani a gyorsuló idővel, mindenre panaszkodik, mert leginkább saját impotenciájával elégedetlen... na ez a fazon miután bevágot egy "pool-ja-pool" (fele-fele) bakonyis-lecsós lángost és egy lattét, odafordult Katihoz s azt mondta, hogy ez a bódé nagyon s kis helyes, de van egy nagyon nagy hibája... túl jó a kaja, majd becsomagoltatott egy akácmézes-dióst.
Aztán másnap az egész építészeti osztály kivonult. Tiit Sild a fiatal (28) főépítész, akit már egy éve jóismerősként tartunk számon, mikor kinyitotta az ajtót (tudta, hogy hogyan nyílik, hiszen láttamozta a tervet) nevén köszöntöttem, amibe valósággal beleveresedett (megy a bódé színéhez), mivel itt ez nem szokás (a törzsvendégeket sem kezelik törzsvendégként)... én észtül, ő az udvariasság okán angolul beszélt. Szépen kivárták a sorukat, majd a teraszon ettek, s mikor behozták a tálcát, csak ennyit mondott "Köszönöm Márton, ízlett sok!" (t.i. a tálcapapíron ez áll "ízlett-e?" (/sze észtül is)... és még kértek elvitelre féltucatnyi sektort... azoknak, akik előző nap voltak.
A tálcapapír amúgy Herczeg Balázs (dekaart művek) Kati és az én közös "alkotása/unk", valahogy együtt agyaltuk ki. A nevető szájra emlékeztető elem amúgy a Jóskabácsi (itt mehike = emberke) -szemből nézvést - baloldali bajuszpöderettyének csücske... szegín embör vízzel főz...

1 comment:

Márton Barki said...

Ja. S mióta megnyitottunk, csak fogytunk... holnap írok többet.