5.9.06

Tere!

felkelünk, lassú kávé... kettő kotyogós, meg a tegnap feleáron beárazott /erről majd 1x írok/ sütik. Golfy pöccre indul, szemörkél. Megint valami léceket veszünk, mert Kati imád léceket venni. Veszünk (vásárolunk, hogy ne legyen annyi szóismétlés) a bódéba (lángosda) nagy lábtörlőt is. A lábtörlőnek itt Eesti Vabariikben (Észt Köztársaság, EV ezekután) külön hagyománya van, mert ezt a hosszú, meleg, száraz, napos, gyönyörú, nyarat (HMNSZGYNY'06 ezekután)leszámítva... van olyan kefés megoldás pölö, ami 45fokban áll, s 3 oldalról húzza le a sarat (sárt). Amúgy 2-3 cég küzd azon kuncsaftokért, akik nem akarnak bajlódni a lábtörlő tisztítással, inkább szerződésben rögzített időközönként cseréltetik. Kényelmesebb, de sokkal drágább megoldás, mint a. A lábtörlő passzol, 500 EEK-é tehet is (1EEK/észt korona/ kábé 17,2 HUF, de ez változik, viszont a EEK/€ vagy 3 éve 15, 6, sz'al jövőre vagy 2008-ban lesz ajrónk). Passzol, mert az előszobában (abiruum, öltöző, tisztítószeres cucc) is ilyen van, csak kisebb. Megint esik.

Felhívom a reklámcéget, mert tőlem jobban tartanak, mint Katitól... holnap gyünnek felrakni az "Ungari Köök" feliratot a bódé homlokzatára.(3 hónapja rakják fel...) Meg a "mehike" (kb fickó, logónk "józsibácsija") homokolttechnikautánzatos matricát az üveghomlokzat kisebbik sarkára (arra, amelyik a Tarmeko szebbidőketmegélt bútorgyár farönköket mozgató daruhídjára néz). Kati megint szilikonozik, mert imád szilikonozni...
Most a PVC széleit igazgatja (szilikonpisztollyal), mert tegnap Urmas, Toomas, Tiit, vagy Ago (itt mindenkirt Urmasnak, Toomasnak, Tiitnek, vagy Agónak hívnak), végre felrakta a takaróléceket. Kati fest is egy lécet, míg én a táskaakasztó kampókat fúrom fel a magasabb asztalokra. Megjelenik Martin (druszám, s kamionsofőr sógorom) s párja Giina (kínának ejtik, s a család másik szárnyú tagjai mindig parodizálják, ahogy vinnyog: "víjúvíjuvíju"). Kávézunk, beszélgetünk... egy híbát ejtek a kb 12-14 tőmondatomban... igazából 5-6 összetett mondat lett volna, csak még az észteknél is lassabban raktom össze a gondolataimat (ami a a maga nemében Guiness rekord). Megint elered az eső... Hazajövünk. Gondoltam, hogy cak felhív az a Korp!-os arc, mert magyaros kertipartit szerveznek, s elkell az autentikus segítség, eléxarul beszél angolul, nem jellemző... reklámnak jó lesz: jövő 7en főzök nekik egy gulyást. Igazából csipetkés babgulyást... A Korp!-ról majd legközelebb... most mingyá eldőlök. Meg itten vannak a holland ismerősök a Van Doogom-ék.


head ööd! (jóccakát!)

No comments: